Waarom Evergreen

Creatief

De grootzakelijke markt, de ondernemingen tussen MKB en beursgenoteerde bedrijven, vraagt om creatieve partners. De standaardoplossing is niet voldoende, bestaat vaak zelfs niet. Creativiteit en “business sense” zijn ook voor financieringsstructuren onontbeerlijk.

Duurzaam – in meerdere opzichten

Evergreen is niet alleen de verwijzing naar de natuur, als metafoor voor duurzaamheid. Het is ook een financieringsinstrument dat volledig op maat is gesneden van de financieringsbehoefte van een onderneming. Zo zien wij ook onze advisering: maatwerk op basis van de behoefte van onze klanten, waarbij we niet gaan voor het snelle resultaat. Ook de financieringsstructuur zal duurzaam moeten zijn.

Zakelijk

Duurzaamheid is allang niet meer het domein van wereldverbeteraars of filantropen. Inmiddels is het overgrote deel van onze samenleving ervan overtuigd dat duurzaam handelen geen keuze meer is, maar noodzaak. De beweging van een lineaire naar een circulaire economie zal dus gemaakt moeten worden. Die transitie moet echter wel verantwoord plaatsvinden. In financieringstermen: er zal een deugdelijke business case moeten zijn.

Deskundig en onafhankelijk

Wij zijn gepokt en gemazeld in het bankwezen en kunnen bogen op meer dan 40 jaar gezamenlijke ervaring. Bovendien kennen we alle financiers, niet alleen de banken, maar ook de (groeiende) groep alternatieve aanbieders. We weten wat ze kunnen en waar ze minder goed voor geëquipeerd zijn. Welke voorwaarden ze stellen en welke tarieven ze gebruiken. Maar we zijn wel onafhankelijk; zodat we elke onderneming kunnen adviseren wat het beste in de specifieke situatie is.

Veelzijdig

Schuld alleen is niet altijd de beste financieringsoplossing. Soms is equity, of een combinatie, of zelfs een hybride vorm van debt en equity beter. Wij zijn deskundig in alle fases van de onderneming, of het nu om de groeiversnelling of een herstructurering gaat.

Netwerk – tussen vraag en aanbod

Europa volgt langzaam maar zeker de trend uit de Angelsaksische landen: ondernemingsfinanciering is niet langer meer het exclusieve domein van de banken. Alternatieve financiers groeien jaar op jaar. Daarnaast komen family offices en oud-ondernemers nadrukkelijker in beeld. Wij kennen de partijen; sterker nog, we willen er uiteindelijk zelf één worden.